Реконструкција капеле на Врњачком гробљу

Аутор:Срђан Удовичић

Капела на Врњачком гробљу саграђена је 1982. године. Средства за изградњу овог објекта обезбеђена су месним самодоприносом, док је у самој изградњи учествовала Месна заједница Врњачка Бања. За 40 година, озбиљнијих радова на овом објекту није било. Одлукама које је донела СО Врњачка Бања у току 2022. године, увећан је оснивачки капитал ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“ чиме су створени услови за потпуну реконструкцију капеле на Врњачком гробљу.  У пратњи директора ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“ Момчила Крстића, радове на реконструкцији обишао је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и том приликом исказао задовољство што радови теку у складу са плановима и роковима прописаним уговором.

„Вредност радова на реконструкцији капеле је 10 милиона динара. Део средстава је обезбедило ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“, док ће са другим делом партиципирати локална самоуправа. Након завршетка радова на капели, приступиће се уређењу простора за запослене, чиме ће умногоме бити олакшан њихов рад, али и пружање услуга корисницима“, истиче Ђуровић.

У плану је постављање ограде око гробља, пресвлачење асфалта у Улици зелени булевар до гробља, као и постављање пешачке стазе с једне стране улице.

Када је у питању ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“, план је да се у 2023. години, покрије пијаца, којом газдује ово предузеће и обезбеде нове тезге за продавце. Тим би још један објекат у Врњачкој Бањи где је велика концентрација и проток људи добио нови изглед какав и заслужује.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ