КАРАТЕ КЛУБ „ВРЊАЧКА БАЊА“ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У ЛЕСКОВЦУ

Аутор:Весна Ђорђевић

Сјајан успех остварили су каратисти Карате клуба „Врњачка Бања“ на Међународном карате турниру у Лесковцу „Ippon cup 2022“, одржаном другог викенда у октобру у Спортско-рекреативном центру „Дубочица“, освојивши чак 22 медаље. У изузетно јакој конкуренцији међу 520 такмичара из Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе и Србије, седамнаесторо врњачких каратиста успело је да дође до 22 медаље – пет златних, једанаест сребрних и шест бронзаних.

-Петнаестогодишњи  Лука Боћанин успео је да у категорији „старија нада“ својим великим срцем и изузетном борбеношћу, кроз надметање са три бугарска такмичара дође до два злата у катама и борбама. Злато је освојила и пионирка Дуња Марић, пионир Војин Ристић и старија нада Петар Јелићанин. Читава ова екипа је осветлала свој и образ клуба у Лесковцу и изузетно сам поносан на ову срчану децу. Иначе, треба изнети похвале и на рачун организатора за готово идеалне услове које смо имали на турниру, каже Дејан Атанасковић, тренер Карате клуба „Врњачка Бања“.

Уз констатацију да спорт мора да буде саставни део одрастања у свим земљама које желе да имају здраву нацију, тренер Атанасковић напомиње да су чланови клуба Ивона Петровић и Милош Атанасковић вишеструки прваци државе у катама и борбама, те да је Милош пре пет година на Светском првенству у Пољској успео да освоји треће место у борбама, стога се нада да ће врло брзо њихове резултате постићи и млађи чланови клуба.

Карате клуб „Врњачка Бања“ броји 50 чланова свих узрасних категорија, тренинзи се одржавају уторком, четвртком и суботом у Спортској хали „Врњачка Бања“, а нови чланови су добродошли.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ