„EM project 89“ и „Шуме Гоч“ засадиле 200 садница

Аутор:Срђан Удовичић

Свака данас посађена садница, представља залог за будуће генерације. Како би се одужила природи Компанија „EM project 89“ из Новог Села, која се бави пројектовањем, израдом и производњом машина за паковање и картон,  дошла је на идеју да од сваке продате машине у иностранству донира по 20 садница.

На потесу Саставци, Ново Село – Липова, 2. новембра, радници ЈП „Шуме Гоч“ засадили су 200 садница Белог јасена, које је донирала поменута компанија.

„Људи из Компаније „EM project 89“ прошле године су нам се обратили са идејом да донирају 20 садница, по машини, продатој у иностранству. Ове године су то и учинили. Платили су садни материјал и данас смо пошумили 200 комада Белог јасена. Пре самог пошумљавања простор је раскрчен, како би саднице Белог јасена, који подноси ниске температуре, имале довољно светлости. С обзиром да се земљиште налази поред реке, на одговарајућој надморској висини, верујем да ће се успешно примити“, наводи Ивица Лазаревић, директор ЈП „Шуме Гоч“.

Свака, машина продата у иностранству на себи има налепницу која садржи QR код. Скенирањем QR кода купац има могућност да прати донацију дату Шумама Гоч и види локацију на којој су саднице посађене.

„Морам поменути да су на саднице окачене и еколошке заставице „EM project 89“, које су од рециклирајућег материјала. Ова акција, уједно представља позив за остале фирме са подручја Врњачке општине, да се придруже и својим донацијама помогну пошумљавање“, речи су Лазревића.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ