ЧЕТВРТАЦИ СА ПРЕДСЕДНИКОМ И ЗАМЕНИКОМ У ПОСЕТИ ЗОО ВРТУ У ВРЊЦИМА

Аутор:Ана Стојковић

Председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић и његов заменик Иван Џатић, обишли су са ученицима четвртог  разреда ОШ “Попински борци“ и њиховим учитељицама   Зоо врт у Врњцима.

– У оквиру дечије недеље примили смо ученике четвртог разреда основне школе са циљем да се деца упознају са челним људима у локалној самоуправи и њиховим пословима али и да видимо шта је то што деци у школи евентуално недостаје  и шта бисмо могли  да побољшамо. Приликом њихове посете договорили смо да један дан сви заједно проведемо ван институција  у дружењу у неком  пријатном амбијенту. Предлог деце је био да посетимо Зоо врт у Врњцима, ми смо се сложили и ево нас  данас овде  где смо у прилици да се упознамо са једном од лепота Врњачке Бање, рекао је председник Ђуровић.

ПР служба врта упознала је малишане са животињама које имају  и које живе ту, деца су се утркивала да у разговору да са радницима Зоо врта кажу  шта је то што  им се највише свиђа али су и изразили своје жеље, шта је то што би они волели да врт има од животиња. Запиткивали су хоће ли у наредном периоду становници Зоо врта бити слонови, пингвини, лавови  и још неке животиње.

– Веома сам задовољан и то је неки мој општи утисак , што деца на овако леп начин прихватају све оно што је лепо и добро у нашем месту и што верујем да ће својим другарима из других места и својим рођацима говорити како је Врњачка Бања најлепше место. Зоо врт где смо сада, битан је  туристички сегмент нашег места али и својеврстан едукативни сегмент, битан за децу која живе у Врњачкој Бањи. Покушаћемо у наредном периоду да са децом која завршавају први део основног образовања односно четврти разред али и са децом која завршавају осми разред уведемо праксу  да  имају прилику да се  упознају са радом локалне самоуправе и функционера  али и са неким лепотама нашег места које треба избацити у први план, рекао  је председник Ђуровић и додао да има утисак  на основу свог десетогодишњег искуства на челу општине Врњачка Бања, да је код деце и младих  пре извесног времена односно 2012., 2013., или 2014., био присутан велики гнев, незадовољство и незаинтересованост за оно што је добро.

Становници Зоо врта
                              Становници Зоо врта

– Тих година  али и пре док сам радио у ЈП „Борјак“, предузећу које је одржавало шуме и паркове, имали смо ситуације  да налазимо клупе из парка по кориту Врњачке реке, да налазимо поломљене кaнделабре, дакле револт је неки био присутан код омладине. Хвала Богу  уређењем и улепшавањем Бање, давањем акцента на неке лепе ствари и пре свега блискошћу са свим генерацијама  али и захваљујући подршци образовног  кадра у основним и средњим школама, дошли смо до тога да данас деца сасвим другачијим очима виде оно што је у Бањи лепо. И парк и атракције, Aква парк,  панорамски точак, Зоо врт, без обзира шта је упитању, деца то сада гледају на један другачији начин, сликају се  на наведеним локацијама и поред атракција , поносни што су управо из Врњачке Бање. Тако да и ова посета данас мислим да има двоструки значај јер се остварује блискост са децом а и малишани су у прилици да виде неке локације које можда нису обишли са својим родитељима, рекао је на крају посете Зоо врту председник Бобан Ђуровић.

Према најавама, у наредном периоду и осмаци ће имати прилику да се упознају са радом локалне самоуправе и радом функционера.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ