Више од 17.000 пријава младих за програм „Моја прва плата“,

Редакција

У трећем циклусу програма „Моја прва плата“ конкурисало је више од 17.000 младих, од чега 60% жена, за око 12.000 радних позиција, које је понудило 7.500 послодаваца. Од данас почиње повезивање са потенцијалним послодавцима, током којег ће компаније селектовати најбоље кандидате.Програм омогућава подршку запошљавању млађих од 30 година, без радног искуства са најмање завршеном средњом школом.

У првој половини новембра кандидате бирају фирме из приватног сектора, а у другој послодавци из јавног сектора.

Две недеље након повезивања, биће формиране коначне листе послодаваца и кандидата и доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs. У року од 15 дана од дана објављивања ових листи следи потписивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата. Кандидати ће ући у компаније у којима ће стицати своја прва радна искуства, неопходна знања и вештине најкасније до краја децембра.

Програм „Моја прва плата“ траје девет месеци, а за то време Национална служба за запошљавање кандидатима са завршеном средњом школом месечно ће исплаћивати 25.000 динара, а онима са високим образовањем 30.000 динара.

Програм реализује Национална служба за запошљавање уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

„Моја прва плата“ се реализује од краја августа 2020. године и у два циклуса учествовало је скоро 18.000 младих и око 10.000 послодаваца.

Детаљније  информације доступне су на веб сајтовима: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ