ФИНИШ ПРОЈЕКТА „МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ ЗА НАШУ БАЊУ“

Марина Ст. Јанковић

У Сали Скупштине општине Врњачка Бања, 2. новембра, организован је завршни догађај у оквиру пројекта „Млади и образовани за нашу Бању“. Пројекат у Врњачкој Бањи реализује организација „Nеw renesans“ из Београда у сарадњи са Центром за децу и омладину Врњачка Бања, а подржан је од стране Министарства омладине и спорта РС.

Учеснике обуке поздравили су Михаило Петровић, председник организације „Nеw renesans“ Београд, Валентина Крстић, председница Центра за децу и омладину Врњачка Бања и Милутин Думановић, помоћник председника општине Врњачка Бања. Додељене су захвалнице сарадницима: Општини Врњачка Бања, Центру за развој иновативних делатности, Специјалној болници за интерне болести, Културном центру, Гимназији.

– Свака струка намеће одређена правила понашања. У складу и интересу ваше средине у којој се налазимо, у којој радимо, у којој желимо да неке своје вештине и знања ставимо на располагање нашем друштву, да буде од користи свима нама, ресорна министарства као и општине и друге државне институције препознају рад и ангажман невладиног сектора, тј. организације цивилног друштва. И све ваше идеје се преточе у одређене годишње програме и пројекте који буду подржани од ресорних институција, општина и државних агенција. Министарство је наш пројекат препознало као добру идеју, да ми развијањем разних вештина које значе младима у повећању капацитета радне способности, доприносимо да они остану у својим срединама.

Да би унапредили понуду Врњачке Бање, да би ви развили те неке начине бољег пласмана туристичке понуде ваше средине осмислили смо тренинге које су наши полазници имали прилике да чују до сада. Завршна тема је „Дипломатски протокол“, вештина која ће вам бити од користи. Ваш задатак је да помогнете вашој општини и цивилном друштву тако што ћете да дате нове идеје, нове смернице и иницијативе које опет можемо понудити новом Министарству туризма и омладине, рекао је Михаило Петровић.

Петровић је одржао обуку за младе на тему „Дипломатије и протокола“. Основне информације о протоколу поткрепио је са навођењем примера из праксе. Била је то прилика да млади добију адекватне одговоре на своја питања. Након обуке додељене су дипломе учесницима. Обуци су присуствовали и Ивана Давидовић, пројектни менаџер „New Renesans“ и Максим Јефтенић, председник НВО „Максимална земља“.

„New Renesans“ је платформа више сегментних друштвених сфера (уметност, хуманост, социјална политика, здравство,  едукација, спорт, екологија и др.) кроз чији квалитетнији рад овај свет се може учинити бољим местом за живот свих нас.

– Пројекат је финансирало Министарство омладине и спорта. Носилац је НВО „Nеw renesans“ алијанса, а партнер у реализацији је Центар за децу и омладину Врњачка Бања. Циљ је да се мотивишу млади да раде на личном развоју професионалних вештина које ће им бити од користи у будућем животу и каријери. У Центру за децу и омладину, у периоду од јуна до августа ове године реализоване су едукације о волонтеризму, комуникацијске вештине, израда бизнис плана и пословна коресподенција. Завршна обука је на тему „Дипломатски и остали протоколи“.

Млади у ма којем сектору радили треба да поштују одређена правила понашања институције у којој су запослени и свог звања. Учесници обука су били студенти са Факултета за хотелијерство и туризам и гимназијалци. Млади образовани Врњчани су јако значајан ресурс за наше место и они ће свакако допринети својим понашањем развоју туризма у будућности, рекла нам је Валентина Крстић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ