СУСРЕТИ ПРОСТОРНИХ ПЛАНЕРА СРБИЈЕ 2022

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Овогодишња конференција „Сусрети просторних планера Србије – 2022“, од 16. до 18. новембра 2022. године, представља прилику да се просторни планери широм Србије окупе, дискутују и размене искуства на тему „Однос планирања и пројектовања у актуелној пракси“. Конференција је почела приказивањем ретроспективе свих сусрета, почев од 1978. године до данас.

Скуп је отворила Марица Мијајловић, председница Инжењерске коморе Србије, која је том приликом истакла да јој је задовољство и част што је Инжењерска комора Србије институција која увек тежи да препозна потребе свих инжењера, те се овај пут просторни планери окупљају у Врњачкој Бањи, у организацији Извршног одбора Матичне секције просторних планера Инжењерске коморе Србије.

Марица Мијаиловић
Марица Мијаиловић

– Панели повезани положајем просторног планирања у областима саобраћајне инфраструктуре, урбанизма, водоснабдевања и заштите животне средине, имају за циљ да укажу на проблеме, али и адекватна решења из праксе и примену нових информационих технологија, са финалним циљем унапређивања струке просторног планирања, рекла је Мијајловић.

Овим питањима потребно је приступити са много енергије и мотивације, а кроз међусобну размену искустава и јасним дефинисањем проблема из праксе, доћи ће се до логичних и применљивих идеја за њихово решавање.

Овом приликом присутнима се обратио и мр Ђорђе Милић, помоћник министра за просторно планирање и урбанизам у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и потпредседник Управног одбора и председник Извршног одбора Матичне секције просторних планера Инжењерске коморе Србије.

Конференција је окупила око 100 учесника, укључујући и представнике институција, струковних организација и удружења који се баве просторним планирањем. Скупу су присуствовали и Светлана Чеперковић, начелница Одељења за просторно планирање у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др. Велимир Шећеров, декан Географског факултета Универзитета у Београду, др Александар Јевтић, председник Удружења урбаниста Србије, др Дејан Ђорђевић, председник Асоцијације просторних планера Србије, др Никола Крунић, представник ГИС Удружења Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ