ИЗЛОЖБА АНЂЕЛИЈЕ БРАНКОВИЋ „ЦРТЕЖ, СЛИКА И ПОРТРЕТ“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Media Info Centar Нови Сад организовао је самосталну ликовну изложбу наше суграђанке Анђелије Бранковић у Галерији „Мацут“ у Спенсу. Од 12. до 17. новембра Новосађани су били у прилици да виде 15 Анђелијих радова – цртежа, слика и портрета.

    Један од изложбених портрета

– Ја сам један од оних уметника који извлаче енергију у својим радовима из људи у својој средини и око себе. Хтела бих увек да повежем нешто што препознајем у другима или нешто што они желе да испричају и преведем у неку визуелну уметност која зависи можда и од неке експерименталне енергије коју ја поседујем и од њихове сензитивне енергије коју они мени пружају.

Прича почиње у једном дворцу, то је Замак културе у којем ја заправо радим као кустос, где су ме посетила два пријатеља који касније сарађују са мном. Наш први сусрет био је на тераси Замка културе и остали смо у контакту, некако по нашим заједничким енергијама, изјавила је млада уметница по отварању изложбе.

Анђелија Бранковић рођена је 7. октобра 1995. године у Краљеву. Након завршених студија на Факултету примењених уметности у Београду, одсек Конзервацијa и рестаурацијa слика и уметничких дела на папиру, живи у Врњачкој Бањи где се активно бави заштитом културних добара и формирању локалне друштвено-хуманистичке сцене. Учествује и ради на развоју и одржавању ликовно – историјске културе при Културном центру ВрњачкеБање – Замак Белимарковић. Посвећена је студији цртежа и портрета као и креативном стваралаштву.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ