САВРЕМЕНИ ИЗАЗОВИ ПОСЛОВАЊА ХОТЕЛСКОГ ДОМАЋИНСТВА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

„Амбасадори добре услуге“ организовали су „Hotel Housekeeping Wоrkshop  – Војводина 2022.“. Овај догађај под покровитељством Привредне коморе Војводине, одржан је 7. децембра на Палићу, у Хотелу „Президент“, на тему „Савремени изазови пословања хотелског домаћинства, с фокусом на квалитету услуге и запосленима“. Информисање о трендовима у најави, новим технологијама и производима, новим знањима и практичним вештинама које ће допринети подизању квалитета хотелске услуге, личном и професионалном развоју сваког учесника и стварању јаких тимова задовољних људи који су заштитни знак сваког озбиљног бренда били су предмет овог једнодневног воркшопа, укључујући драгоцену размену личних искустава.

У веома динамичном и занимљивом програму смењивали су се професори хотелијерства, гостујући предавачи и најбољи практичари – генерални менаџери хотела и менаџери хотелских домаћинстава, угледни хотелски консултанти, представници пратеће привреде…

– Са овог догађаја сви учесници су отишли са по мерицом више самопоштовања и самопоуздања – с кључевима који отварају врата успеха. Воркшоп је практично разрешио многе дилеме, подељено је мноштво драгоцених информација, знања и практичних вештина које доприносе личном и професионалном развоју, и дата је јаснија слика у ком правцу се развија хотелска индустрија, каже Љиљана Реброња, председница Удружења „Амбасадори добре услуге“.

Марина Стефановић, шеф хотелског домаћинства и Кристина Мијаиловић, супервизор хотелског домаћинства у Хотелу „Фонтана“, као и Јелена Дугалић, менаџер хотелског домаћинства СБ „Меркур“ представљале су Врњачку Бању. Марина је учествовала на панелу „Савремено хотелско домаћинство из угла менаџера“.

– Са великим задовољством, део нашег искуства пренела сам колегама. Детектовали смо проблем, а то је недостатак кадрова. Предност врњачких хотела су Угоститељско-туристичка школа и Факултет за хотелијерство и туризам. Кадрови који се тамо школују стичу теоријска знања, али праксу обављају код нас.

Тим хотелског домаћинства има изузетно значајну улогу у функционисању хотела. Он је у симбиози са осталим секторима и успешан је онај хотел који оствари хармонију у раду свих сектора. Ми у Хотелу „Фонтана“ залажемо се за надградњу стечених знања, перманентно усавршавање наших запослених, јер једино тако можемо да идемо у корак са савременим трендовима и да послујемо на задовољство наших гостију који потврђују да смо успели у томе тако што се увек изнова враћају код нас. После пет година рада поставили смо стандарде у пословању хотелског домаћинства. Надограђујемо их и допуњујемо ослушкујући потребе наших гостију, рекла нам је Марина Стефановић, добитница награде „Најбољи менаџер хотелског домаћинства у Србији 2022.“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ