МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛЕСУ

Аутор:Врњачке новине

Трећег и четвртог децембра Врњачка Бања била је домаћин Међународног такмичења у плесу под називом „Serbian International Dance Festival – Vrnjačka Banja Open 2022“ који је у Спортској хали организовао Плесни клуб „Ла Луна“ из Јагодине уз подршку Општине Врњачка Бања, Туристичке организације и Спортског центра.

Плес је стање ума и значајан вид рекреације, поготово код деце. Свако бављење спортом је корисно, а још лепше је када се плеше. Плес ствара осећај физичке и психичке активности и опуштености, побољшава комуникацију међу људима и ствара основу за успешност у другим спортским гранама, јер постоји разноврсност покрета.

– Такмичење које се већ традиционално одржава дужи низ година, близу десет, и сваке године узима велики број плесача, преко хиљаду, и тај број говори да им је лепо у Врњачкој Бањи и да се изнова враћају, што значи да су се лепо провели, упознали и обишли Врњачку Бању, истакао је Небојша Славковић, председник Плесног клуба „Ла Луна“ и организатор фестивала, изразивши захвалност за одличну сарадњу са Општином Врњачка Бања, Туристичком организацијом и Спортским центром.

Првог дана су се такмичили плесачи који играју „performing arts“, уметничке плесове као што су балет, шоу денс, џез балет, етно и други плесови. Другог дана на програму је био „street dance“, то су хип хоп, диско денс, брејк денс, уз учешће неких кореографија које су свој наступ имале и првог дана.

– Ово је једна велика манифестација, где се такмичи близу 30 клубова из Србије, Бугарске, Македоније, Црне Горе, Словеније, на којој наступају како почетници који тренирају тек пар месеци  тако и они искусни који се такмиче дуже време. За најбоље су обезбеђени пехари, медаље, дипломе, а наградни фонд за најбоље професионалне играче износи 1.200 евра и они учествују у „gala show“ програму, додао је Небојша Славковић.

Испред локалне самоуправе такмичаре је поздравио помоћник председника општине Милутин Думановић који је том приликом истакао да је предивно видети у Врњачкој Бањи велики број талентованих младих извођача и да су сви они победници, упутивши похвалу Небојши Славковићу на сјајној организацији Фестивала који је сваке године све бољи и  привлачи све више учесника.

Даниел Цоковић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ