НОВОГОДИШЊИ БАЗАР ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „РАДОСТ“

Аутор:Весна Ђорђевић

Малишани Предшколске установе „Радост“ обрадовали су Врњчане и све госте Новогодишњим базаром који је први пут организован ван објеката установе – на Тргу културе 23. децембра, дајући прилику целој Врњачкој Бањи да осети предпразничну чаролију и да ужива.

– Имали смо радионице у оквиру свих група, од прве јаслене и најмлађих беба па до оних који се припремају за полазак у школу, Радионице су укључиле маме и тате, као и баке и деке. Такође су радили и кући, уживали са породицом, а многима су се придружили и блиски људи из окружења што нам је и била намера. Све што је на Базару понуђено урађено је са много љубави и зато имамо најпозитивније реакције, сви производи остављају јако леп утисак и допадају се онима који купују, а доступни смо, захваљујући отвореном простору, мештанима и гостима, родитељима и фамилији наших малишана, али  и онима чија су деца давно прерасла вртић, пролазницима и намерницима, свима који желе да дају симболични допринос за добробит нашег вртића, рекла нам је Тамара Јеремић, васпитачица.

Новогодишње честитке и украсе на продајним штандовима малишани су, уз подршку својих васпитача, зачинили блиставим осмесима, а у дељењу непресушне позитивне енергије смењивале су се групе предшколаца из свих објеката Установе.

– Вредне ручице наше деце радиле су са пуно љубави и жеље да се то некоме допадне, а уз помоћ родитеља сваки детаљ је доведен до савршенства, тако да све ово нема цену. Наш превасходни циљ данас била су „отворена врата“ – да свако ко жели може да види шта се дешава у нашем вртићу пред Новогодишње празнике. Наравно, жеља нам је и да промовишемо саму Установу, као и Програм „Године узлета“ Министарства просвете. Поменути програм већ увелико примењујемо, а он захтева јако пуно ресурса, снаге, енергије, материјала, па ћемо средства прикупљена данашњом акцијом искористити управо за набавку неопходног материја за имплементацију нових основа Програма, каже Драгана Цветљанин, координаторка за медије.

Базар су посетили и одборници локалног парламента и директори јавних установа дајући подршку труду наших најмлађих.

– Да сте живи и здрави и да у наредној години озбиљније порадите на подизању наталитета јер је број предшколаца у Општини Врњачка Бања мањи  у односу на прошлу годину. Вртић ради на проширењу капацитета, односно мисли на вас, а ви мислите на нашу заједничку будућност, поручила је Драгана Хаџи Ристић, директорка ПУ „Радост“ у оквиру новогодишње честитке.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ