ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПУ „РАДОСТ“

Аутор:Ана Стојковић

Дан ПУ “Радост“ обележен је 16. децембра свечаношћу уприличеном у Конгресном центру хотела „Цептер“. Свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе на  челу са замеником председника  Иваном Џатићем, представници СПЦ, директори јавних предузећа и установа, пензионери и бројни гости, пријатељи вртића. У име колектива присутне  је поздравила директорка ПУ „Радост“ Драгана Хаџи Ристић.

– Посебну захвалност у име колектива упутила бих нашим драгим пензионерима  без којих не би могли да  замислимо ниједну прославу. То су  људи који су деценије свог живота и рада уложили у ову установу а ништа мања захвалност вама драги родитељи јер без вас организација овакве манифестације не би била могућа. У наредном периоду ви ћете  бити наши  кључни партнери и сарадници у васпитно образовном раду тако да, рачунамо на вас, рекла је директорка ПУ „Радост“ Драгана Хаџи Ристић.

Имали су велике планове за обележавање свог великог јубилеја, односно 40 година постојања и рада међутим корона их је у томе  омела али су припремили и гостима поделили монографију о 40 година рада установе. Оно што је, по  речима директорке Драгане Хаџи Ристић најбитније  јесте чињеница  да  непрестано проширују своје капацитете и побољшавају услове како би  рад и боравак деце у вртићу био што квалитетнији.

– Ништа од наших планова не би било могуће реализовати да немамо велико разумевање локалне самоуправе  која увек у буџету општине остави једну велику ставку финансија за предшколску установу а тако ће бити и наредне године јер  имамо велике  планове. Управо ових дана завршен је пројекат и сада се ради на добијању грађевинске дозволе за проширење објекта „Принцеза Катарина“ у Новом Селу. У плану нам је проширење објекта Колибри за још две собе а у сарадњи са ОШ „Попински борци“ у објекту Пискавац добићемо засебан простор, целину коју ћемо искористити  да отворимо једну јаслену групу. У објекту Радост планирамо проширење предшколске групе како бисмо добили додатан простор за децу на полудневном боравку која су сада тренутно у сали. Желимо да и они добију адекватан простор. То су све планови који су испред нас и зато кажем да ништа од тога не би било могуће да немамо велико разумевање нашег оснивача, рекла је директорка ПУ „Радост“ Драгана Хаџи Ристић.

Директорка вртића је додала  да је била у много локалних самоуправа јер  сарађују  са пуно вртића  али да није у свим локалним самоуправама и градовима тако и да је разумевање које они имају од локалне самоуправе, реткост. Председник општине Бобан Ђуровић био је спречен да присуствује свечаности али је послао телеграм у ком вртићу честита рођендан уз жеље за  још пуно успешних година  рада.

Приредба је отпочела наступом хора „Радост“ који чине  васпитачи ове установе у извођењу нумере „За милион година“ а  оно што је  те вечери свакако било најлепше   јесу  малишани  објекта „Колибри“ који су заједно са својим васпитачима припремили  пригодну приредбу. Прво је наступила најмлађа група уз нумеру „Мој малени миш“, затим средња васпитна група уз нумеру „Скачи, скачи“, затим мешовита група уз нумеру „Ја сам се заљубио“ а потом  прва старија група уз нумеру „Дечаци о девојчицама“. Након њих уз нумеру „Плешимо заједно са Пером“  наступила је друга старија група а потом две предшколске групе уз нумере „Дођи у пет до пет“ и „Сплет српских игара“. Њихове увежбане  кореографије и осмеси на лицима али и махање мамама, татама, бакама и декама  измамиле су осмехе и громогласне аплаузе присутне публике.

Фирмама и појединцима који су на било који начин помагали вртић у протеклих годину дана уручене су захвалнице а радницима  ПУ „Радост“ уручене су  јубиларне награде. Захвалнице су добили Општина Врњачка Бања, директор Општинске стамбене агенције Бранислав Бежановић, фирма „Два брата Гочанин“, Филип Вујашанин, Милутин Предолац и врњачка група „Булит“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ