Одржан јавни час КУД „Џивџан“

Аутор:Срђан Удовичић

У просторијама Омладинског клуба у Врњачкој Бањи, 22. децембра је организован јавни час за родитеље, чија су деца чланови КУД „Џивџан“. Том приликом Сања Чеперковић, координаторка Канцеларије за младе Врњачка Бања, истакла је да ово друштво наредне године прославља 5 година успешног рада и преношења српске културне баштине кроз наступе у земљи и иностранству.

„Циљ јавног часа је да приближимо фолклор свим генерацијама, а највише деци. Овај час ће у будућности постати традиционалан. Желим да затворимо ову 2022. годину са игром и песмом, а да у 2023. годину уђемо пре свега здрави и са осмехом“, рекла Сања Чеперковић.

Поред родитеља, јавном часу КУД „Џивџан“ присуствовао је и Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања који је истакао да ће локана самоуправа, као и до сада, подржавати ово друштво, као и организацију Џивџан фест-а, који ће 2023. године бити одржан у јуну месецу.

„Врњачка Бања ће у априлу бити домаћин Дечје европске смотре фолклора, која ће окупити српска фолклорна друштва из дијаспоре. Циљ је да повежемо КУД „Џивџан“ са тим друштвима, како бисте у будућности имали прилике да прикажете своје игре и кореографије код наших људи у дијаспори. Тако ћете имати могућност да се дружите, али и да се промовишете, уживате, путујете“, рекао је председник Врњачке општине, Бобан Ђуровић.

Ђуровић је похвалио Сању Чеперковић и рад Канцеларије за младе, чији су пројекти високо оцењени од стране ресорног министарства и да из године у годину Канцеларија за младе из Врњачке Бање добија пројекат самозапошљавања, чиме се омогућава едукација младих из Врњачке Бање, али и могућност да се након тога осамостале и делују привреднички.

На крају обраћања, председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић позвао је Деда Мраза, који је члановима КУД „Џивџан“ поделио новогодишње пакетиће.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ