ПЕСНИКОВАЊЕМ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Поводом Међународног дана поезије, 21. марта,  109  ученика врњачких основних и средњих школа представило се избором из српске и светске поезије, као и својом поезијом, на традиционалној песничкој вечери  у Замку културе организованој у оквиру пројекта „Песниковање“.

– Као вид обележавања Међународног дана поезије, у оквиру музејске делатности Замка културе, осмишљен је пројекат под називом „Песниковање“ са циљем подршке песничком стварању и промовисању писане речи. Реализован је у сарадњи са школама на територији Општине Врњачка Бања, а подразумевао је укључивање и ангажовање ученика и професора српског и страних језика, који су у оквиру литерарних и рецитаторских секција припремили рецитал, каже аутор пројекта, Јелена Боровић Димић.

Иако манифестација постоји безмало две деценије, ове 2023. врњачки Замак културе послао је свету импресивну слику крцат младим талентима спремним да представе памет и шарм и за тренутак зауставе свемир својим наступом док су емоције врцале на све стране, делом од ученика, учесника програма, делом од учитеља и наставника, а понајвише од окупљене родбине и пријатеља.

Љубавни и родољубиви стихови преплитали су се са дечијом поезијом, на исту „црту“ изашли су Десанка Максимовић и Јован Јовановић Змај, Ђура Јакшић и Милан Ракић, Жо Дасан и Шарл Бодлер.

– Никада до сада није било оволико оних који су исказали своју љубав поезији и посветили јој ово вече. Хвала им и што су повели родитеље јер је Замак био никад пунији, а све заједно показало смисао овог програма, закључила је Јелена Боровић Димић уз напомену да су припреме за Ускршњи салон  у току, те да се нада да ће атмосфера бити слична у подне 14. априла када

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ