ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ЏУДОУ ЗА ЈУНИОРЕ И ЈУНИОРКЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Појединачно првенство Србије за јуниоре и јуниорке у Београду у Установи „Вождовачки Центар Шумице“ у техничкој организацији Џудо савеза Београда одржано је 20. маја.

На овом првенству наступила је такмичарка Џудо клуба Гоч из Врњачке Бање Теодора Ђорђевић у категорији +78 kg, пошто се претходно пласирала на Појединачном првенству Џудо савеза Централне Србије. Теодора Ђорђевић, иако кадеткиња наступила је у старијој узрасној категорији  у конкуренцији јуниорки уз сагласност родитеља и клуба.

Зоран Стаменић и Теодора Ђорђевић

На овом првенству Теодора Ђорђевић је у својој категорији имала 7 такмичарки. У првом колу  у 1/4 финалу је на основу бодова  на ранг листи била слободна и рачунала се као победа. Затим је  у полуфиналу  ипоном победила Мину Благојевић из обреновачког џудо клуба и пласирала се у финале. У финалу је победила такмичарку Џудо клуба Бор Сару Шаиновић ефектним ипоном и освојила прво место, златну медаљу и диплому  и тако постала Првакиња Србије за јуниорке у категорији  + 78 kg.

На овогодишњем Појединачном првенству Србије за јуниоре и јуниорке наступило је 139 такмичара, 73 јуниора и 66 јуниорки из 42 клуба из Србије (Џудо савеза Београда, Џудо савеза Војводине и Џудо савеза Централне Србије).

Теодору је на такмичење водио тренер Зоран Стаменић, мајстор џудо спорта  црни појас 3. дан и презадовољан је постугнутим резултатом.

– Теодора Ђорђевић је на овај начин по трећи пут у својој такмичарској каријери постала првакиња Србије. Први пут је била првакиња Србије 12. октобра 2019. године у конкуренцији млађих пионирки, други пут је била првакиња Србије 22. маја 2021. године  у конкуренцији старијих девојчица. Прошле године, 16. априла освојила је треће место на Првенству Србије за јуниорке.

Џудо клуб Гоч се посебно захваљује господину Ивану Џатићу заменику председника општине, што је увек имао разумевања за наше захтеве и помогао нам. Посебно је ова најновија медаља драга јер освојена у години када ће Клуб прославити 30 година свог рада и постојања, изјавио је тренер Стаменић.

Настављен је континуитет освојања највиших одличја у џудо спорту, што је понос Џудо клуба Гоч, Општине Врњачка Бања,Теодоре Ђорђевић и тренера Зорана Стаменића.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ