АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ГИМНАЗИЈИ

Аутор:Даниел Цоковић

У просторијама Гимназије у Врњачкој Бањи, 27. октобра организована је једанаеста акција добровољног давања крви у текућој години. Акцију је спровео Општински одбор Црвеног крста Врњачка Бања у сарадњи са Службом за трансфузију крви Крагујевац, као и уз подршку врњачких средњих школа.

Ђорђе Ђукић, секретар ОО Црвеног крста Врњачка Бања, захвалио се директоркама средњих школа, Јелени Чеперковић из Угоститељско-туристичке школе и Дојни Стодић из Гимназије на сарадњи и помоћи током спровођења акције.

– Сва крв коју ученици буду дали и која буде прикупљена током акције, биће усмерена ка најосетљивијим пацијентима, као што су бебе, породиље и млађа деца, истакао је Ђорђе Ђукић.

Такође, Ђукић је нагласио да је ОО Црвеног крста у протеклом периоду спровео низ промотивних активности како би се анимирао што већи број волонтера који би помагао Црвеном крсту у реализацији њихових разних програма. То је наишло на велики одзив ученика, при чему у прилог томе говори и чињеница да је током ове акције први пут крв дало 25 особа, а укупно је прикупљена 41 јединица крви. Од укупног броја давалаца, 12 су припаднице нежнијег пола, а 17 особа је одбијено због медицинских разлога.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ