„ДА МЛАДИ ЗНАЈУ КАКО“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

РеЛОаД пројекат „Да млади знају како“ Центра за производњу знања и вештина из Новог Сада, чији је имплементациони партнер у Врњачкој Бањи Центар за децу и омладину, реализовао је последњи, односно V модул обука за развој меких вештина у сарадњи са Гимназијом Врњачка Бања.

Обука је изведена 10. октобра са 18 ученика друге године. Тема првог дела обуке била је „Лични развој“, а тема другог дела „Управљање временом“. Ученици су активно учествовали током обе обуке што показује њихову високу мотивацију за теме које су им биле корисне и занимљиве. Ова сарадња између Гимназије и Омладинског центра је организована у оквиру Обогаћеног једносменског рада школе, програма Психологија предузетника.

У оквиру истог пројекта, Центар за децу и омладину је у септембру у сарадњи са УТШ и на предлог професорке Наталије Зиброве Ђуракић реализовао обуке за меке вештине два модула по два дела. Са ученицима другог  разреда је реализован III  модул обуке, први део на тему „Тимски рад“, а други део „Лидерство и јавни наступ“.

Са ученицима четврте године туристичких техничара реализован је IV модул обуке на тему „Припрема за тржиште рада“, односно у првом делу „Препознавање личних особина и вештина и израду CV“, а у другом делу „Писање мотивационог писма“ и „Интервју са послодавцем“.

Поред групне обуке тренерски пар је одрадио по пет индивидуалних менторстава са појединим заинтересованим ученицима.

Тренерски пар су Татјана Радић Милутиновић и Нела Спасојевић, а координатор Валентина Крстић која је организовала активности, присуствовала свим обукама и давала стручни допринос током њихове реализације.

– Радили смо у Гимназији са истим ученицима 5. и 6. јуна месецу I модул у два дела на тему „Активне заједнице“ и „Учешће младих у омладинској политици“. У септембру у УТШ смо одрадили два модула по два дана са туристичким техничарима из другог и четвртог разреда, сазнајемо од Валентине Крстић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ