КЛУБ РИТМИЧКЕ ГИМНАСТИКЕ „ПЧЕЛИЦА“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Клуб ритмичке гимнастике „Пчелица“ је други део сезоне отворио учешћем на Међународном Бамби купу у Београду, чији је организатор Клуб ритмичке гимнастике „Партизан“. Бамби куп је одржан 8. октобра у групним вежбама Ц програма. Учествовало је преко 200 девојчица из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Молдавије, Узбекистана, Киргистана и Азербејџана.

Клуб „Пчелица“ учествовао је и на Сирене купу у групним вежбама Б и Ц програма у Пироту који је окупио 10 клубова из Србије, са преко 100 девојчица.

У Београду пионирке су освојиле прво место. Кадеткиње у вежби лоптом заузеле су прво место, а јуниорке у вежби обручем избориле су се такође, за прво место.

На Сирене купу у Пироту у групним вежбама Ц програма млађе пионирке заузеле су друго место, а пионирке су биле најбоље и такмичење завршиле са златним медаљама.

Поносна на диплому и медаљу: Хана Костић

У групним вежбама Б програма млађе пионирке  освојиле су четврто место, а пионирке су заузеле другу позицију.

– Претходна два викенда су протекла веома узбудљиво што се нашег такмичарског дела тиче. Девојчице су биле јако мотивисане, узбуђене и сконцентрисане на извођење својих наступа. Поносна сам на све наше девојчице, које сваког пута дају свој максимум када изађу на терен, међусобно су једна другој велика подршка, што је наш циљ и највећи успех. Тај осмех на лицима, та срећа нама сија и значи више од сваке медаље. Наравно, свега тога не би било да се нису вредно, напорно припремале, биле упорне и дисциплиноване. Редовно тренирање ствара једну здраву навику, јача вољу, самодисциплину.

Пре свега, ритмичка гимнастика захтева да се вежбе изведу до перфекције, односно, до савршенства, а да би се то постигло, потребно је да се вежба понови много пута, малтене до исцрпљености, па тако дете стиче утисак да постаје све боље и боље, али не од других, него од – себе. Ово је врло важан моменат за стицање самопоуздања, јер се ствара уверење да се све препреке могу прескочити, ако се уложи 101% својих напора. На тај начин деца постају боља у школи, и у свему другом чиме се баве, рекла нам је Јована Тасић, лиценцирани тренер ритмичке гимнастике, мастер професор спорта и физичког васпитања.

Међу златним „пчелицама“ је и седмогодишња Хана Костић која већ годину дана тренира гимнастику.

– Почела сам да се бавим гимнастиком да бих увела неку додатну физичку активност у свој дневни ритам, али и ради лепог дружења са другарицама уз музику и забаву.

Овај успех је још већа мотивација за наредне медаље којих бих волела да имам што више. Једва чекам следеће такмичење у Нишу, каже грациозна Хана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ