ПРИЈЕМ МЛАДИХ СЕЛЕКЦИЈА ФК „ВРЊАЧКА БАЊА“

Аутор:Даниел Цоковић

Руководство Општине Врњачка Бања, 20. октобра приредило је пријем за фудбалере и стручни штаб ФК „Врњачка Бања, који су на недавно одржаном међународном турниру „Еuropean Trophy“ у Лињану у Италији, освојили прво место у конкуренцији 2014. годиште. Борбеном и добром игром, током прошле сезоне остварили су низ успеха, учествовали су на турнирима широм Србије, где су у веома јакој конкуренцији заузели прва места. Освајачи су Севен лиге Западне Србије.

Обраћајући се младим спортистима, председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић истакао је задовољство на данашњем дружењу и прилици да их похвали и честита им на досадашњим успесима и резултатима.

– Локална самоуправа ће увек подржавати младе спортисте и омогућити им да, попут деце у већим градовима, имају прилику да учествују и свој таленат покажу и на међународним турнирима. Радује ме ваш тимски рад, залагање и јединство. Фудбал је тимска игра где је битно победити, а не ко је дао гол. Ваше понашање, ваш напредак и однос према спорту је константан, захваљујући тренерима који вас воде. Спорт је добар за здравље и на неки начин доприноси вашем образовању и усмеравању. Врњачка Бања је слоган за заједништво, како у спорту, тако и у послу који радимо, и ми се сви дичимо и поносимо Врњачком Бањом где год се појавимо, рекао је Ђуровић.

    Млади фудбалери

Председник Ђуровић указао је да ће се радити на проширењу постојеће инфраструктуре и изградњи нових спортских терена, те да ће током 2024. године бити изграђена једна балон хала која ће омогућити реализовање тренинга и у зимском периоду, а најавио је и изградњу још једног фудбалског терена. Додао је и да кроз разне видове подршке, локална самоуправа жели да укаже на битност деце Врњачке Бање, као и да се захваљујући овом клубу и школи фудбала доста деце активирало и тиме привукло пажњу и поштовање родитеља.

Чланови ФК „Врњачка Бања“ у протеклом периоду учествовали су на три међународна турнира и са сва три су се вратили са медаљом. Поред већ поменутог турнира у Италији, учествовали су и на турнирима на Охриду и у Аустрији. Предраг Гроздановић, председник ФК „Врњачка Бања“, истакао је да је ово још један велики гест челника Општине, пре свега председника општине, Бобана Ђуровића.

Освојени пехар Гроздановић је уручио председнику Општине

– Велика захвалност што су нам омогућили да будемо учесници међународних турнира и што подржавају наш рад. Са поносом носимо грб нашег града. Сматрам да смо као клуб након три одиграна турнира, имали обавезу да се и ми на неки начин одужимо Општини и председнику. Након освојеног турнира у Италији, договорили смо се да пошто је ово заслуга Општине и њене константне подршке, да би пехар требало да краси њене витрине, на шта смо ми јако поносни, рекао је Гроздановић.

Заменик председника општине, Иван Џатић истакао је да је било задовољство видети да су то пре свега лепо васпитани млади људи који знају шта значи дисциплина и контрола.

– Сигуран сам да уз подршку Општине Врњачка Бања ово неће бити крајњи циљеви, већ да ће и у наредном периоду да нас обрадују неким новим победама и лепим вестима са других такмичења. Радићемо на спортској инфраструктури, јер уколико желимо да пратимо нове трендове, морамо и ми као Врњачка Бања која је препозната као туристичка дестинација прве категорије, да имамо адекватну и спортску инфраструктуру, рекао је Џатић и истакао да ће подршка Општине бити још интензивнија у наредном периоду.

Први пут је један клуб у Врњачкој Бањи поклонио освојени пехар општинском руководству који ће од сада красити витрине Општине. Као добри домаћини, општинско руководство је, уз слаткише и сокове, младим спортистима и њиховим тренерима поклонило карте за Панорамски точак и базене у Врњачким термама, као и фудбалске лопте.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ