УСПЕШНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА ВРЊАЧКИХ ХОТЕЛИЈЕРА

Аутор:Даниел Цоковић

У Хотелу „Zepter“ је 25. октобра одржан састанак Кластера туристичке привреде Врњачка Бања, на коме су учесници дискутовали о протеклој туристичкој сезони и оперативним изазовима који су је пратили. Говора је било о наступима на предстојећим сајмовима, као и изазовима студената са Факултета за хотелијерство и туризам. Такође, представљен је и извештај Туристичке Организације Врњачка Бања о туристичком промету.

Састанку је поред председника Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића, директора Туристичке организације Врњачка Бања, Ивана Трифуновића, председника Кластера Ђорђа Макуљевића, секретара Кластера, Ђорђа Трмчића, чланова Кластера, присуствовао и Зоран Новаковић, директор Хотела „Коцка“ чије се отварање очекује следеће године.

Ђорђе Трмчић, секретар Кластера Туристичке привреде Врњачка Бања, истакао је да је као и претходних година, сезона кренула половином јула месеца и трајала до краја септембра.

– Уверен сам да је протекла сезона била подједнако успешна већини хотелијера. Надам се да ћемо на предстојећим сајмовима наступати сви заједно, јер имамо заједнички циљ, а то је промовисање Врњачке Бање и њене туристичке понуде на што бољи начин како у Србији, тако и региону. Тренутно се закупљују капацитети везани за семинаре, тим билдинге и групе које желе да дођу у Врњачку Бању. Тај тренд ће трајати до краја године, затим следе празници, а након тога се започиње са припремама за нову сезону, рекао је Ђорђе Трмчић.

Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања, истакао је да додатна вредност у виду организовања различитих манифестација и догађаја коју Општина Врњачка Бања, преко Туристичке организације пружа хотелијерима сигурно је допринела да гости који долазе у Врњачку Бању се осећају пријатно, и имају адекватан програм приликом посете нашем месту.

– Оно чиме ми располажемо и оно што су званични подаци то је да је Врњачка Бања најпосећеније туристичко место када је у питању бањски туризам. Податак да смо забележили пораст иностраних гостију, за око 27%, је веома битан за нас у настојању да покушамо да изједначимо прилив и домаћих и страних туриста у Врњачкој Бањи. Бројка од 700 хиљада туриста за првих осам месеци је добра и очекујемо да се тај тренд настави и у месецима који следе, рекао је Иван Трифуновић.

Када је реч о сајамским наступима за наредну годину, Трифуновић је нагласио да ће се Врњачка Бања представити обједињено на штандовима, синергичном понудом свих хотела. Истакао је да је то добар правац који даје резултате, најавивши новитете када је у питању промоција Врњачке Бање у земљи иностранству.

Састанку Кластера туристичке привреде, први пут присуствовао је Зоран Новаковић, директор Хотела „Коцка“, чије је свечано отварање планирано за почетак следеће године.

– Отварањем Хотела „Коцка“, Врњачка Бања ће добити хотел категорије четири плус. Конципирани смо другачије у односу на што тренутно нуде врњачки хотели, поента је на пружању персонализованих услуга гостима, како би се осећали као код своје куће. Овде сам пар месеци, до сада сам имао пуну подршку колега из других хотела, очекујем даљу сарадњу, како бих се упутио и упознао ситуацију на тржишту, и како би заједнички могли да унапредимо и доведемо на још већи ниво услугу у Врњачкој Бањи када је у питању хотелска индустрија, рекао је Зоран Новаковић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ