ДОНАЦИЈА БЕЛЕ ТЕХНИКЕ ЗА РАЛЕВИЋЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Породици Ралевић из Новог Села, чије је домаћинство пострадало у јунским поплавама, уручена је 17. новембра помоћ у белој техници вредности 200.000 динара  као резултат акције коју је покренуо  Црвени крст, подржала локална самоуправа, а помогли врњачки привредници.

– Дугујемо велику захвалност свим привредницима који су се одазвали нашем апелу и били спремни да помогну једној од најугроженијих породица на територији Општине. Читаво приземље породичне куће у којој живи мајка Ивана са сином Славољубом и ћеркама Милицом и Маријом било је под водом, тако да спаса није било ни покућству ни кућним апаратима. Прва помоћ је чак била исељење из куће и привремени смештај током прве две вечери после поплава. Ралевићи су из сопствених средстава санирали објекат, а прикупљена помоћ је добродошла у празним просторијама, каже секретар ОО Црвеног крста, Ђорђе Ђукић.

Председник Општине, Бобан Ђуровић, најавио је током примопредаје да ће овој, као и другим врњачким породицама које су погођене поплавама, убрзо доспети и   новчана средства која је обезбедила Влада Републике Србије.

– Ово није једини вид помоћи. На основу процењене штете, Ралевићи ће добити 300.000 динара што ће им додатно олакшати ситуацију и помоћи да заврше започете послове, или евентуално да отплате одређене трошкове које су омали током досадашње санације. Реч је о средствима која је обезбедили Влада Републике Србије, а добиће их све породице чији су објекти претрпели оштећења у поплавама у износима које је верификовала комисија за процену штете. До краја године добиће обештећење и они који су имали штете на пољопривредним усевима, поручио је председник Ђуровић.

У непосредној близини породичне куће Ралевића је и мост који је срушен током поплава. Санација, односно изградња новог моста очекује се почетком децембра, с обзиром да је по јавном позиву већ изабрана фирма која ће изводити радове. Рока за завршетак посла је месец и по дана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ