ПОМОЋ ЗА ИЗБЕГЛА И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У сарадњи Комесаријата за избеглице и миграције и Општине Врњачка Бања, 14. новембра, уручена је помоћ у огревном дрвету за 69 избеглих и интерно расељених лица, од којих су три породице које још увек нису решиле своје стамбено питање добиле и новац за куповину три куће са окућницом у Новом Селу, Грачацу и на Метинским ливадама.

По три метра дрва, вредности до 35.000 динара, биће испоручена на кућне адресе корисника.

Додели су присуствовали председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, председник СО, Иван Радовић, заменик председника Општине, Иван Џатић и повереник за избеглице, Раде Ћурчић.

Бобан Ђуровић истакао је да је ово само још једна акција коју Општина Врњачка Бања реализује у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције и да му је изузетно драго што су три породице добиле новчана средства за куповину сеоских домаћинстава на територији наше општине. Он је упутио апел избеглицама и интерно расељеним лицима да буду активни учесници конкурса који имају за циљ побољшање њиховог материјалног положаја и услова живота.

– За нас је највећи успех када сазнамо да је неко купио домаћинство,  да ствара своју породицу и да има свој кров. Радују ме њихове похвале начином функционисања и односом локалне самоуправе. Ми ћемо настојати да помоћ и подршка стигну до свих, не само кроз сарадњу са Комесаријатом, већ и кроз социјална давања преко Центра за социјални рад, Црвеног крста или донација привредника како бисмо им омогућили пристојан живот, рекао је Ђуровић.

У току протекле године додељено је по два метра дрва, ове три, а за наредну годину је у плану да ова помоћ обухвати доделу по четири метра огревног дрвета, као и да средства у буџету за помоћ и подршку избеглицама и интерно расељеним лицима буду додатно увећана.

Грађани су били у прилици да изнесу своје проблеме. Најављени су и нови конкурси који  се односе на доделу грађевинског материјала, опреме која омогућава економско оснаживање породица интерно  расељених лица, као и доделу пакета хране.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ