СЕМИНАР РЕПУБЛИЧКЕ ТУРИСТИЧКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Даниел Цоковић

Друга по реду конференција под називом „Унапређење знања и вештина републичких инспектора у циљу бољег разумевања законске регулативе и ефикасније примене на терену“ одржала се 29. и 30. новембра у „Хотелу Фонтана“. Организатор је био Сектор туристичке инспекције Министарства туризма и омладине, испред ког је присутне поздравила Дуња Ђенић, помоћник министра.

    Републички туристички инспектори на дводневној едукацији

– Надам се да ће ово окупљање и едукација постати традиција, током којег можемо да разменимо искуства о пракси и раду, али и да се дружимо. Циљ овог семинара који је намењен републичким туристичким инспекторима је уједначавање праксе приликом поступања у инспекцијским надзорима туристичке инспекције из области туризма и угоститељства. Оно што је веома важно то је да се на оваквим скуповима окупљају републички инспектори са територије целе Србије, имајући у виду да је наш Сектор подељен територијално на четири одељења: Одељење туристичке инспекције Нови Сад, Одељење туристичке инспекције Ниш, Одељење туристичке инспекције Краљево и Одељење туристичке инспекције Београд. Самим тим јако је важно да све колеге из Сектора имају информације како и на који начин уједначено поступају. Јако нам је битно да са једне стране инспектори имају прилику да чују о поступању својих колега инспектора из других Одељења, а са друге стране да имају и један простор да се међусобно друже и размене мишљење, што је посебно важно током рада, истакла је Дуња Ђенић.

Према речима Дуње Ђенић, врњачки угоститељи, туристичке агенције и хотели поштују прописе и процедуре и послују у складу са законом.

– Републички туристички инспектор постоји у Врњачкој Бањи, и приликом наших редовних и ванредних контрола контролише како угоститељске објекте за храну и пиће, тако и угоститељске објекте за смештај, као и туристичке агенције. Оно што је тренд то је повећање броја угоститељских објеката имајући у виду да је Врњачка Бања један изузетно важан туристички и бањски центар са највећим бројем посетилаца када говоримо о Бањама на нивоу Србије и која доживела додатну експанзију са коришћењем ваучера за одмор у Србији. Поред хотела, угоститељске услуге за смештај, храну и пиће, почела су да пружају и физичка лица у форми домаће радиности, па чак и у виду сеоских туристичких домаћинстава, констатовала је помоћница министра туризма и омладине, Дуња Ђенић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ