УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА И СПОРТСКИМ РАДНИЦИМА ЗА 2022. ГОДИНУ

Аутор:Даниел Цоковић

Свечана додела признања и награда најбољим спортистима, спортским радницима и спортским клубовима у 2022. години, уприличена је  1. новембра у Великој сали Скупштине Општине Врњачка Бања. Одлуку о најбољима који су својим радом и постигнутим резултатима обележили спортску 2022. годину донео је Спортски савез Врњачка Бања.

Председник Спортског савеза Врњачка Бања, Душан Радовић, истакао је да врњачки спорт има могућност да се ослони на локалну самоуправу и да без њене подршке успеха не би било, указавши да је циљ доделе признања да се спортисти додатно мотивишу да буду још бољи и успешнији.

– Масовно бављење спортом је срж спорта и здравља једне нације и мислим да смо једина Општина у Србији где ниједан спортски колектив не плаћа термине коришћења сала, базена, терена. То је једна од ставки у стратегији Општине Врњачка Бања која је омогућила лакше функционисање свим спортским клубовима, уз сву логистичку подршку и константно увећање средстава која се, из годину у годину, издвајају из буџета, рекао је Радовић.

    Теодора Ђорђевић и Стефан Миљковић, најбољи врњачки спортисти

Честитајући награђеним спортистима, председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, подсетио је да је у последњих десетак година изграђено много спортских објеката на територији општине Врњачка Бање, и најавио да ће у наредној години бити забележена велика улагања у спортску инфраструктуру која је која је везана за фудбал.

 – Ми смо људи који волимо и подржавамо спорт, волимо резултате и залагање, а пре свега ентузијасте који се труде. Без ентузијазма и људи који воле спорт не би било ни успеха, а ни опстанка. Свима вама који водите спортске клубове и школе спорта сам веома захвалан и као председник Општине и као њен становник. Уз спорт је квалитетнији живот у нашем месту, садржајнији и са већим стандардом. Награде и плакете су оправдање онога што радимо, а то је да имамо људе који су својим залагањем, радом и вештинама остварили запажене резултате и успехе. Очекујемо и даље да ћете бити верни спортисти Врњачкој Бањи, да бележите добре резултате, а нашу подршку увек ћете имати, истакао је Ђуровић и указао да је интенција и интерес Општине Врњачка Бања да има прволигаша, што оцењује као озбиљан туристички и спортски ресурс.

Награђене је и поздравио и заменик председника Општине, Иван Џатић који је изразио задовољство што се традиционално, сваке године организује окупљање како би се наградили најуспешнији спортисти и спортски колективи у претходној години.

– Драго ми је да видим да постоје људи који, из године у годину, добијају награде што значи да нису посустали у својим резултатима, већ и даље напредују, али ми је истовремено и драго што видим нека нова лица која ће, данас, први пут бити награђена, рекао је Џатић.

За најбољу спортисткињу, изабрана је Теодора Ђорђевић из Џудо клуба „Гоч“. Истакла је да је веома поносна на свој успех у јуниорској категорији, уз наду да ће ускоро дебитовати и за сениорску репрезентацију. Такође, упутила је захвалност тренеру Зорану Стаменићу на томе што је извео на прави пут.

Најбољи спортиста Врњачке Бање, Стефан Миљковић, члан РК „Гоч Меркур“, истакао је да је му је ово најдража награда и признање у досадашњој каријери, зато што је освојио у свом граду и клубу. Додао је и да је желео да се врати у клуб и пружи му наредних пар година своје каријере док је још у врхунској форми, како би помогао да клуб уђе у Супер лигу, и да Врњачка Бања добије прволигаша.

Новица Цветковић је добио захвалницу за изузетну сарадњу и допринос развоју спорта

Оствареним резултатима спортисти представљају себе, али и своје место у најбољем светлу. Зато овакви догађаји служе и да се најбољи похвале, да им се честита, да се награде и да им се захвали на свему што раде. По категоријама најбољи спортисти за 2022. годину у Врњачкој Бањи су: најбољи спортиста до 12 година Андреј Марић, ФК „Врњачка Бања“, најбоља спортисткиња до 12 година Дарија Аџић, КК „Баскет“, најбољи спортиста до 16 година Матија Агатоновић, ОК „Грачац“, најбоља спортисткиња до 16 година Каја Тутуновић, ПСК „Гоч“, најбољи спортиста до 18 година Вања Дебељак, ОК „Грачац“, најбоља спортисткиња до 18 година Елена Мирковић, ЖОК „Врњачка Бања“, најбољи спортиста Стефан Миљковић, РК „Гоч Меркур“, најбоља спортисткиња Теодора Ђорђевић, Џудо клуб „Гоч“, најбољи спортски радник Горан Вучељић, ФК „Волеј“, најбоља млада екипа Петлићи ФК „Врњачка Бања“, најбоља спортска екипа Рукометни клуб „Гоч Меркур“, најбољи тренер млађих категорија Јована Тасић, СУ за ритмичку гимнастику „Пчелица“, најбољи тренер Зоран Стаменић, Џудо клуб „Гоч“, док је награду за дугогодишњи, континуирани рад у спорту добио Ненад Јокић, КК „Баскет“. Поред награда и признања, додељене су и захвалнице за изузетну сарадњу и допринос развоју спорта Снежани Влајковић, Марини Трифуновић, Радету Ћурчићу, Владану Ђорђевићу и Новици Цветковићу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ