АКЦИЈА ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕД У ВРЊАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Аутор:Весна Ђорђевић

У оквиру акције превентивних прегледа која се спроводи у 170 здравствених установа у земљи, у недељу, 10. марта, у Дому здравља „Др Никола Џамић“ Врњачка Бања биће организовани превентивни кардиолошки преглед (ЕКГ и мерење крвног притиска), као и контрола глукозе у крви и липидни статус (триглицериди и холестерол).

– Како смо већ најавили, настављамо акцију превентивних прегледа, а овај пут ће пацијенти бити прегледани на општој медицини. Процедура је за све на територији Општине Врњачка Бања једноставна – не морају да имају здравствено осигурање, није потребно заказивање, јављају се на општу медицину, други спрат Дома здравља, дежурном лекару који ће у најкраћем року обавити преглед, а затим пацијента проследити у лабораторију на даље анализе. објашњава директорка Дома здравља, др Весна Малићанин.

У здравственој установи наглашавају да је претходна акција показала велику одговорност грађана и ниво свести када је реч о здравственој култури.

– Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести, зато још једном молим наше суграђане да у недељу посете Дом здравља „Др Никола Џамић“ у Врњачкој Бањи у времену од 8 до 16 часова, закључује др Малићанин.

Акција траје од 8 до 16 часова. Пацијенти код којих постоји сумња на болест биће упућени на додатну дијагностику.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ