ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ У ЏУДОУ ЗА УЧЕНИКЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

ВРЊЧАНИ ИЗБОРИЛИ ШЕСТ ПЛАСМАНА НА РЕПУБЛИЧКО ПРВЕНСТВО

У Бору у Сали Установе спортски центар „Бобанa Величковић Момчиловић“, 31. марта одржано је школско првенство Централне Србије у џудоу за ученике средњих и основних школа. На овом такмичењу учествовало је 8 чланова Џудо клуба Гоч Врњачка Бања који су наступали за своје школе. Они су остварили шест пласмана на Републичко школско првенство Србије које ће се одржати 5. маја 2022. године.

Основну школу „Младост“ Врњци представљали су Лазар Алексић, ученик седмог разреда у  кат. до 60 kg, освојио седмо место и Лука Симић седми разред, кат. до 73 kg, који је освојио треће место и диплому.

Теодора Ђорђевић, ученица осмог разреда ОШ „Бане Миленковић“ из Новог Села кат. +63 kg изборила се за прво место и диплому.

Успешни су били и ученици Гимназије Врњачка Бања: Ненад Савковић кат. до 81 kg, освојио друго место и диплому и Михаило Гочанин кат. до 90 kg, освојио је треће место и диплому, ученици треће године, као и Тијана Пљеваљчић, ученица четврте године, кат. до 57 kg  која је освојила прво место.

Представник Угоститељско-туристичке школе Врњачка Бања Милош Ђуровић, ученик првог разреда, кат. до 90 kg освојио је прво место, док је Лазар Димитријевић, ученик друге године Медицинске школе Краљево, кат. до 73 kg завршио такмичење на деветом месту.

Младе џудисте на такмичење су водили професор Иван Бурмаз  из Гимназије Врњачка Бања и наставник Бранко Речевић из ОШ „Младост“ Врњци.

На овом првенству учествовала су 122 ученика основних и 502 ученика средњих школа Централне Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ