Anny Style Award 2022: Чувари културног наслеђа

Аутор:Срђан Удовичић

Кроз вишевековну историју, култура је несумњиво обликовала читаве заједнице, народе и државе, читаве генерације. Манифестација „Чувари културног наслеђа“, одржана је 6. септембра, у Цептер хотелу, у Врњачкој Бањи. У оквиру ове манифестације су истакнутим појединцима, представницима домаће и иностране културне сцене додељене Anny Style награде за 2022. годину.

„Значај ове манифестације препознали су сви они који негују културно наслеђе, чувају културни идентитет и боре се да праве вредности увек буду у првом плану, у својој области и на свој начин. Циљ ове културно-модне манифестације је повећање свести о културном идентитету и очувању традиције, поштујући различитост и међународну сарадњу. Иновативним приступом и занимљивим програмом, нагласили смо колико је важно да се као друштво укључимо и подједнако размишљамо о новом приступу културним дешавањима и развоју туризма, потенцијалима и квалитету домаћих брендова и компанија, значају сарадње са иностраним успешним представницима, креативним и истакнутим појединцима“, рекла је Ана Пантић Рачић, ауторка манифестације.

Својим концептом и садржајем овај догађај поред поштоваоца културе и традиције, уметности и стила, бројних гостију из земље и иностранства, окупља и најеминентније личности из културног и јавног живота Србије и земаља региона, бројне успешне представнике из пословног света.

Награђени Врњчани са ауторима манифестације

У име општине Врњачка Бања, присутне је поздравила Јасмина Трифуновић, руководилац Oдсека за послове органа Oпштине, која је похвалила идеју ауторке манифестације да на један модеран и савремен начин представи значај очувања културног наслеђа, традиције и културе, као и потпуно нов однос између културног наслеђа и савременог стваралаштва.

„Општина Врњачка Бања у сарадњи са Културним центром Врњачка Бања, Народном библиотеком „Др Душан Радић“, цивилним сектором и свим актерима наше локалне самоуправе, ради на очувању и неговању културног наслеђа. Путеви су различити, а креативност свих нас је на који ћемо начин представити, оживети тековине материјалног и нематеријалног блага нашег народа“, рекла је Трифуновић.

Јасмина Трифуновић је подсетила да је локална самоуправа интензивно радила на промоцији културног наслеђа на територији Врњачке Бање и да је у сарадњи са Министарством културе Врњачка Бања 2019. године, била домаћин националне манифестације „Дани европске културне баштине“, као и да су у оквиру пројекта Заборављени дворци Србије, Министарство културе и Колор Медија представили старе врњачке виле.

Милица Раковац, менаџерка Цептер хотела поздравила је присутне у име домаћина и захвалила на признању Топ хотел 2022, при чему је истакла да су награде признања за досадашњи рад, али уједно и подстрек да у будућности будете још бољи.

Њ.Е Zainab Zakari-Awami

Признање за подршку и поштовање међународне сарадње, добила је Амбасада Нигерије, а Њена екселенција Zainab Zakari-Awami која је награду преузела, исказала је захвалност организатору на признању и истакла да је опчињена Врњачком Бањом која представља туристички драгуљ Србије.

Међу овогодишњим награђенима доминирали су појединци и пословне организације из Врњачке Бање: Бобан Ђуровић, Културни центар Врњачка Бања, Јелена Боровић Димић, Јасмина Трифуновић, Цептер хотел – Врњачка Бања.

У оквиру манифестације представљене су колекције „Винча“ и „Dolce vita“ Сање Величковић из Словеније.

Продукција Anny Style путем емисије Travel Insider, која се емитује на преко 30 телевизијских станица широм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске емитоваће специјалну епизоду посвећену манифестацији „Чувари културног наслеђа“ одржаној у Врњачкој Бањи.

Фотографије: Жељко Стефановић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ