РЕДОВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Аутор:Мила Васојевић

Редовна седница Општинског већа, 4. по реду, општине Врњачка Бања одржана је 17. октобра у великој  скупштинској сали. Седницу је отворио Иван Џатић, заменик председника Општине, да би после 6. тачке дневног реда седницу наставио да води Бобан Ђуровић, председник Општинског већа. Уз неколико тачака допуне усвојен је дневни ред, као и записници телефонских седница Већа одржаних 2, 8, 15, 21, 23. и 30. септембра и са седница одржаних 4. и 7. октобра.

На почетку седнице Већа решавана су питања која се односе на отуђење или прибављање мањих површина земљишта ради исправке граница парцела или ради спровођења поступка легализације. Известилац је био Саша Радисављевић, руководилац групе имовинско правних послова. Купопродаја поменутог земљишта углавном се односила на непосредну погодбу. Овај пут донете су одлуке о отуђењу земљишта из јавне својине општине Врњачке Бање: Ани Лазевски, „НИКОЛИЋ МОНТ С“ д.о.о, Мијомиру Здравковићу и Љубомиру Ракезићу. Затим је донета одлука о прибављању дела парцеле на Рају у јавну својину ради обезбеђења приступног пута од Љиљане и Снежане Трифуновић. И на крају чланови Већа гласали су за покретање поступка отуђења земљишта из јавне својине ради легализације објекта Жарка Гочанина.

Влада Стаменчић био је известилац  за захтеве који се тичу добијања средстава из текуће буџетске резерве која сада износи нешто изнад девет милиона динара. Председник Ђуровић најавио је још један ребаланс буџета који ће се односити на мере штедње. Овај пут одобрена су средства Туристичкој организацији Врњачка Бања у износу од 400 хиљада динара за снимање „Краљевске Бање Србије“; Установи Спортски центар Врњачка Бања у износу од 264 хиљаде динара на име обезбеђивања додатних средстава за услуге рекламе и пропаганде и ОШ „Бане Миленковић“ у износу од 68 хиљада за набавку спортских реквизита. Захтев ОШ „Младост“ одложен је до доношења ребаланса буџета.  Позитивно је решена жалба Марије Глођовић о исплати једнократне новчане помоћи за рођење детета. Усвојен је и приговор Емила Скендеровића.

Од тачака допуне дневног реда одобрен је захтев Биљане Јовић за умањење закупнине за једну месечну рату у износу 5 хиљада динара јер због болести није радила, Спортском центру је одобрен износ од 200 хиљада динара на име репрезентације.

Бележимо и захтев продавнице за грађевински материјал Оли Кооп д.о.о. Врњачка Бања, за одлагање потписивања уговора до обезбеђења приступног пута.  Члан Већа, Душан Стевановић затражио је да се поведе рачуна о изгледу уласка на пијац из правца Комерцијалне банке са чиме су се сложили и остали чланови па је препоручено ЈП „Бањском зеленилу“ да заједно са комуналним инспекторима изађу на терен и нађу решење за овај проблем. Овиме је дневни ред  био исцрпљен, а седница Општинског већа завршена.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ