ДАН ЖЕНА У ВРЊАЧКОМ ЦРВЕНОМ КРСТУ

Аутор:Даниел Цоковић

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, Црвени крст Врњачка Бања у оквиру својих просторија традиционално је организовао дружење са чланицама и свим женама које подржавају хумани рад и акције које покреће ова организација. Дан жена се обележава од 1909. године, и то је дан када су се жене избориле за своју социјалну, економску и политичку равноправност. За даме приређен је коктел где су размењена искуства и где је било говора о дешавањима током претходне године, а свака од њих је добила и одговарајући поклон.

Ђорђе Ђукић, секретар ОО Црвеног крста, честитао је свим суграђанкама 8. март, упутивши захвалност чланицама Црвеног крста на подршци и помоћи коју пружају, уз апел и осталим нашим мештанкама да се прикључе великој хуманој породици. Уједно најавио је и да је план да следеће окупљање овим поводом буде организовано уз акцију добровољног давања крви.

Дан жена није једини када треба мислити на њих и говорити о њима, већ то треба чинити сваког дана. Да жене нису такве какве јесу: храбре, пожртвоване и одважне, ни наше друштво не би било онакво какво јесте. Жене представљају стуб друштва и без њих не би било напретка какав данас имамо. Свих ових година доста се радило на успостављању родне равноправности, али потребно је још више имплементирати их у друштвени-економски живот.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ