„ЖЕНА БОЈЕ МЕДА“ – МУЗИЧКО-ПОЕТСКО ВЕЧЕ У БИОСКОПУ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Поводом 8. марта у врњачком Биоскопу одржано је музичко-поетско вече у организацији Културног центра Врњачка Бања, на којем су наступили: Бошко Миловановић, професор на Учитељском факултету у Лепосавићу који је говорио поезију и певао у пратњи Петра Илића пијанисте, који је такође професор Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици и Филипа Миладиновића виртуоза на хармоници.

На репертоару су била дела српских песника: Батрића Ненезића, Десанке Максимовић, Милана Ракића, Бранислава Петровића, Велимира Рајића, Радмиле Лазић… уз пратњу светских класика. Публика је била почаствована присуством песника Ненезића по чијој је песми „Жена боје меда“ названо ово специјално вече. Осим Ненезића Бошко је посебно поздравио и проф. др Љубишу Кочинца, чувеног математичара. Романтичну, специјалну атмосферу употпуниле су песме Здравка Чолића и Томе Здравковића које је Бошко отпевао.

Врњачка публика топло је поздравила наступ Бошка Миловановића, даме је посебно дирнуо његов шарм и може се рећи да им је музичко-поетско вече улепшало празнични дан.
Музичко-поетско вече обогатио је гост изненађења, Филип Миладиновић који је одушевио публику свирајући хармонику.

Бошко Миловановић, ванредни проф. на Учитељском факултету у Лепосавићу је добитник награде за најплеменитији подвиг године за 2014. годину. Бави се харитативном делатношћу. Предаје предмете из групе методике наставе српског језика и књижевности. Често је наступао у формату музичко-поетске вечери. Учесник је предавања на духовним вечерима у манастиру Острогу. Рецензент је за уџбенике верске наставе у Србији. Аутор је једне књиге и већег броја научних радова.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ