HOTEL HOUSEKEEPING У ТЕХНОЛОШКОМ VORTEX-u

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Велика годишња конвенција хотелских хаускипинг менаџера и представника њихових тимова, одржана је у Хотелу „Фонтана“, 30. и 31. марта, као први регионални сусрет представника овог хотелског сектора, у организацији струковног удружења Амбасадори добре услуге. Већ сама тема догађаја: HOTEL HOUSEKEEPING U TEHNOLOŠKOM VORTEX-u, указује на бригу о будућности хотелске индустрије у региону, с тим што су фокуси били на квалитету услуге и запосленима – лајтмотиву свих досадашњих конференција посвећених  housekeeping-у.

Срдачну добродошлицу учесницима Конвенције пожелела је Љиљана Реброња, председник Удружења Амбасадори добре услуге.

– Већ 20 година ја се трудим да остварим свој сан. О свему причамо када промовишемо хотеле, а некако најмање о хотелским домаћинствима. Хотелско домаћинство где је више од 90% запослених жена, они који су заиста „срце“ хотела, од чијег рада зависи у највећем проценту задовољство гостију, да њима помогнемо да буду успешнији, да иду у корак с временом како би могли свом хотелу, гостима, свом менаџменту да допринесу више, и наравно, самом себи. Поносна сам што сам успела коначно да остварим свој сан, а то је да вас умрежим, да дођу колеге из Црне Горе, Републике Српске, БиХ, Хрватске… Желим вам да регионалну сарадњу одржите јер нема јаче снаге за хотелску индустрију него умрежени хотелијери са својом енергијом, знањем и радом.

Желим да овај догађај посветим двема дамама које су удариле темеље удруживању, хаускипингу, иновацијама: Љубици Барба Мудрић из Црне Горе, која је написала први приручник за хотелска домаћинства и Милани Шушњар, ауторки „Оперативног приручника за собарице“. Ја сам много научила од њих и желела бих да вам пренесем то, да ви наставите њихов пут, рекла је Љиљана Реброња.

Успешан рад пожелео је Ђорђе Макуљевић, директор Хотела „Фонтана“ уз духовиту опаску „да се квалитет живота у нашој земљи мери према броју дана проведених у Врњачкој Бањи“. Учеснике Конвенције поздравила је и проф. др Снежана Милићевић, продекан за организовање стручне праксе студентима Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Конвенцију је отворио први човек Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић. Он је представио туристички потенцијал Врњачке Бање.

                      Обраћање председника општине Врњачка Бања

– Велика шанса је пред нама. Ми ћемо искористити и овај едукативни скуп, Конвенција даје велики допринос нашој стратегији. Домаћинство је нешто што је увек у другом плану када се представља хотел. Увек су ту топ менаџери, директори и тај оперативни менаџмент је некако по страни у смислу презентовања, а заиста, оперативни менаџмент као у свакој фабрици производње је најбитнији шраф. То су људи који заиста заслужују велико поштовање и од њиховог односа, припремања саме базе зависи и успех хотела. Драго ми је да је неко окупио те људе и да ће ово бити прилика за нова сазнања, рекао је Бобан Ђуровић и похвалио туристичко прегалаштво Љиљане Реброње, као и хотелијере Врњачке Бање, њихов Кластер.

У динамичном и занимљивом програму, смењивали се угледни професори хотелијерства и хотелски консултанти, гостујући предавачи и најбољи практичари – успешни генерални менаџери хотела и менаџери хотелских домаћинстава, представници пратеће привреде из читавог региона… Они су учеснике конвенције информисали о актуелним трендовима и трендовима у најави, о вештачкој интелигенцији, новим технологијама, стандардима и производима, новим знањима и практичним вештинама које доприносе личном и професионалном развоју, подизању квалитета хотелске услуге, као и стварању јаких тимова задовољних људи који су заштитни знак сваког озбиљног бренда. А оно по чему су догађаји у организацији Амбасадора добре услуге препознатљиви, били су и овог пута примери добре пословне праксе и размена применљивих личних искустава – као најдрагоценији бенефит за све учеснике.

Круна дводневне конвенције био је панел: Будућност housekeeping-а из угла стратешког менаџмента, не само зато што су GM-ови хотела из Србије и региона дефинисали највеће проблеме у housekeeping-у, већ су и настојали да предложе примењива решења, али и да покушају да дају јаснију слику у ком правцу се очекује развој хотелске индустрије у региону.

На свечаној вечери, уз богати програм, презентацију и дегустацију врхунских вина, модну ревију униформи и женског асесоара, садржајне промоције хотела и дестинација, као и размену поклона, проглашени су најуспешнији менаџери хотелског домаћинства за 2023, а заслужним представницима хотелских housekeeping тимова из Србије и региона, који ни у најтежим временима нису одустали од квалитета услуге, уручен је симбол „Амбасадор добре услуге“.

Овај догађај, који по свом значају превазилази све досадашње из ове области, одржан је уз подршку Министарства туризма и омладине Републике Србије и Општине Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ