СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ КАРАТЕ МАЈСТОРА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Даниел Цоковић

У Спортској хали „Врњачка Бања“, 26.марта је одржан Трећи циклус стручног усавршавања за судије, тренере, испитиваче, спортисте и карате мајсторе у организацији „Српске традиционалне карате до-федерације“. Домаћин и технички организатор је био Карате клуб Врњачка Бања.

Српска традиционална карате до-федерација основана је 3. децембра 2022 . године и из дана у дан је све бројнија, тако да тренутно броји 22 карате клуба из Србије. Први циклус стручног усавршавања одржан је у Краљеву, чији је технички организатор је био Карате клуб „Рејкон“, док је Други циклус одржан у Београду.

Дејан Атанасковић, председник Карате клуба „Врњачка Бања“, у име организатора изразио је задовољство зато што је баш Врњачка Бања домаћин једног оваквог догађаја, имајући у виду да Спортска хала располаже изванредним условима за рад и припрему спортиста.

     Дејан Атанасковић и Зоран Јаковљевић

– Захваљујем се Спортском центру из Врњачке Бање који нам излази у сусрет када год је то потребно и на томе што нам пружају идеалне услове за рад и припрему спортиста који се ретко могу где срести у Србији. Данас ће у Врњачкој Бањи бити 70 учесника из целе Србије за које сам уверен да ће се лепо провести и понети лепе утиске из нашег места.

Генерални секретар СТКФ, Зоран Јаковљевић, поздравио је све учеснике стручног усавршавања и појаснио да ће програм обуке у Врњачкој Бањи бити подељен у две целине. У првом делу акценат ће бити на обрађивању мајсторских ката „Empi“ и „Kanku dai“, а у другом делу судије ће имати  могућност да увежбавају судијска правила и гестикулације.

– Прво такмичење по календару СТКФ биће 30. априла у Чачку, а затим национални шампионат ће се наставити у Краљеву 28. маја. Супер СТКФ лига је планирана за 1. октобар у Зајечару, а Куп Србије је заказан за 26. новембар у Шапцу, објаснио је календар такмичења Јаковљевић, најавивши наредни циклус стручног усавршавања који ће бити организован 11. јуна у Крагујевцу.

Карате је један од најмасовнијих и најпопуларнијих борилачких спортова како у свету, тако и у Србији која располаже великим бројем врхунских такмичара. Поред тога, имамо и врхунске тренере и учитеље који своје богато искуство и знање преносе на млађе каратисте. Карате клуб „Врњачка Бања, тренутно броји 50 младих чланова, од којих су најмлађи каратисти узраста 6 година. Са децом раде и тренинге воде тренери Дејан Атанасковић и Милош Атанасковић. Тренинзи се одржавају у Спортској хали у Врњачкој Бањи уторком, четвртком и суботом у термину од 20 часова.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ