„РАНЧ ДЕБЕЉАК“ ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Активан одмор у природи за школе, вртиће, рекреативну наставу, прославу рођендана омогућава врњачки „Ранч Дебељак“. Крајем марта, јутро окупано сунцем, Ранч је посетила група предшколаца из Предшколске установе „Радост“. Дечји смех и граја испунили су ливаде Ранча. Радознали малишани упознали су најпре мирољубиву, питому Дору, шетландског понија. Пажњу су им привукле и неодољиве патуљасте козе са својим минијатурним младунцима, као и несташни бигл који је упорним лајањем желео да привуче пажњу малених посетилаца.

Од васпитачице Љубице Филиповић сазнајемо да се ова посета одвија у оквиру пројекта „Животиње, моји пријатељи“, у сарадњи са родитељима.

                      Марија Дебељак и Анђелка Павловић Дебељак

Љубазна домаћица Анђелка Павловић Дебељак одвела је групу у обилазак Ранча: деца су први пут видела рибњак, посетили су и етно музеј са интересантним старинским предметима, забављали се у дечјем игралишту… Били су у прилици да се упознају са још неким домаћим животињама: са сјеничким овцама, свињама, кокошкама, паткама, мисиркама и зечевима. Доживљај је потпун, вероватно ће га деца дуго памтити.

Ранч је основала Анђелка, иначе дипломирани правник, 2020. године на породичном имању свог деде Петра, бабе Олге и оца Милисава, вредних људи, домаћина. Са сестром Маријом и мама Славком Анђелка успешно води Ранч негујући успомену на драге претке. Одржавају прелеп комад земље од три хектара и пружају прилику бројној дечици да осете неизмерну лепоту сеоског домаћинства и питомост домаћих животиња.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ